گزارش تحلیلى ـ انتقادى از آثار منتخب مکتبهاى اخلاقى در فرهنگ اسلامى
علوم اسلامى، آنگاه مسیر رشد و تعالى را طى خواهد کرد که با تکیه بر سنّتها و مواریث علمى، به افقهاى ناگشوده و مسافتهاى طى نشده چشم بدوزد. بىشک در حوزه علوم انسانى و دینى، گسستن آگاهانه یا ناآگاهانه یک دانش از پیشینه تاریخى و بسترهاى فرهنگى خود، به بهانه نوآورى و حرکت رو به جلو، به معناى محرومیت از ظرفیتهاىِ بالاى آن سنّت علمى خواهد بود.
از جمله خدمات پژوهشى، تألیف کتابشناسىهاست که محققان را در امر مأخذیابى مدد مىرساند و آنان را با پیشینه و گستره آثار و آراى اندیشمندان یک حوزه معرفتى آشناتر مىسازد؛ البته هر چه این کتابشناسى مبسوطتر و فنىتر ارائه شود، از محققان آن رشته بیشتر دستگیرى مىکند.
اکنون که خود را در آستانه یک نهضت علمى در عرصه اخلاقپژوهى و اخلاقنگارى مىیابیم، شایسته است بر حسب نظام منطقى سهمرحلهاى پژوهش، به مدیریت دانش بپردازیم و در گام اول، بازشناسى میراث اخلاق اسلامى و متعاقب آن بازنگرى در این میراث را در صدر برنامهها قرار دهیم.
کتابشناختِ اخلاق اسلامى که کتابشناسىِ توصیفى ـ تحلیلى، و تا حدودى انتقادى است، دقیقاً با همین هدف تأمین شده است. اثر حاضر، که برگزیده «جشنواره آیین و خرد» بوده و مورد توجه و عنایت بسیارى از اندیشوران مراکز علمى و پژوهشى قرار گرفته است، حاصل تلاش جمعىِ اعضاى گروه اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى است.
کتابشناخت اخلاق اسلامی را از طریق پیوند زیر میتوانید دریافت کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.